پخش زنده
امروز: -
تلاش برای تامین امنیت غذایی یکی از اولویتهای آستان قدس رضوی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، معاون اقتصادی آستان قدس رضوی در همایش "رویکرد علمی و نوآورانه آستان قدس رضوی در شکوفایی اقتصاد" گفت: در حوزه تامین غذا دچار مشکل و نیازمند بازنگری در روشها هستیم ، ۷۰ درصد خوراک دام کشور وارداتی است و ۷۰ درصد قیمت مواد پروتئینی و لبنی وابسته به قیمت خوراک دام است.
سیدرضا فاطمی امین افزود: ۷۰ درصد بذر چغندر قند و ۹۵ درصد بذر صیفیجات ما وارداتی است که از نظر امینیت غذایی موضوع بسیار مهمی است.
وی افزود: بیش از ۳۰ درصد هزینه خانوارهای ما برای تامین مواد غذایی است که با توجه به موارد یاد شده و نوسانات ارزش دلار در این زمینه به شدت آسیب پذیر هستیم.
وی گفت: آستان قدس رضوی برای تامین نهادهها گامهای بزرگی برداشته که نمونه آن تبدیل موسسه باغات آستان قدس به موسسه تامین بذر و نهال است و در زمینه تامین نهال و انواع بذر از جمله ذرت فعالیتهای موثری را آغاز کرده و در آینده میتواند بسیاری از نیازهای کشور در این زمینه را تامین کند.
فاطمی امین افزود: باتوجه به اینکه تخم مرغ نطفه دار و تخم ماهی قزل آلای مورد نیاز کشور نیز از خارج وارد میشود، آستان قدس رضوی با تشکیل مجموعه مدیریت زنجیرهای تامین مواد غذایی برای رفع این مشکل گامهای موثری برداشته که ساماندهی روند صدور سبزی و صیفی به بازار بزرگ روسیه و صادرات میگوی جنوب کشور به جنوب شرق آسیا از جمله این اقدامات است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور نیز در این همایش گفت: تاکید رهبری در بیانیه گام دوم جوان سازی اقتصاد با تکیه بر علم و فناوری نوین است و آستان قدی رضوی برای اینکه بتواند پیشرو بماند باید با الگوهای فرهنگی و رفتاری نو به علم، فرهنگ، اقتصاد فناوری و مسایل اجتماعی نگاه کند و در این راستا شبکه سازی علمی باید مد نظر قرار گیرد.
محمد مهدی طهرانچی افزود: شکستن الگوها و رفتارهای سنتی با توجه به تغییر رفتار و سبک زندگی در راستای شکوفایی اقتصادی این نهاد ضروری است و در گام دوم باید روشهای جدید را برای پیشبرد اهداف مد نظر قرار داد.
طهرانچی افزود: نهاد گستردهای مانند آستان قدس رضوی با پشتوانه عظیم معنوی و اقتصادی نمیتواند به روشهای سنتی اداره شود و با دسترسی همگان به اینترنت و رسانههای دیجیتال، اقتصاد، اجتماع، علم و فرهنگ هر روز آرایش جدیدی به خود میگیرد لذا باید بتوانیم در چنین شرایطی برای اهداف خود بستر سازی جدید ایجاد کنیم.
در این همایش یک روزه سه کارگاه با موضوعات نقش علم و نوآوری در پدافند غیر عامل اماکن متبرکه، اهمیت شبکه سازی علمی و نقش آن در رفع نیازهای آستان قدس رضوی و نقش شرکتهای دانش بنیان در توسعه اقتصادی آستان قدس رضوی برای شرکت کنندگان برگزار شد.