پخش زنده
امروز: -
معاون فنی عمرانی شهرداری: شورای شهر تهران اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی اتمام طرح رازی را، تامین کرد.
معاون فنی عمرانی شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: طرح رازی یکی از بزرگترین طرحهای فرهنگی در (منطقه ۲۰) شهر ری و شامل فضاهای متعدد کتابخانه، موزه گالری، مراکز پذیرایی، نمایش و همایش با ۴ سالن اصلی و گنجایشهای مختلف ۱۵۰ تا ۱۰۰۰ نفر است.
آقای صفا صبوری دیلمی افزود: مجموعه رازی جزو مجموعههای کم نظیر در تهران است و در مجاورت برج تاریخی طغرل قرار دارد، این مجموعه با ۴ هکتار زمین ۳۰ هزار مترمربع بنا دارد، اجرای این طرح در مرحله پایانی است و ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تلاش میکنیم تا پایان سال به بهره برداری برسد.
وي گفت: در مناطق جنوبی تهران با توجه به جمعیت، چنین مراکزی کم داریم و همجواری این طرح با مجموعههای فرهنگی تاریخی شهرری مهم است.
آقای صفا صبوری دیلمی افزود: ایجاد مجموعه فرهنگی باعث میشود مردم ترددهای بیشتری داشته باشند و گردشگری رونق بگیرد و امیدواریم بعد از اتمام طرح، مردم از زیباییهای آن لذت ببرند.
صادقی، عضو تیم طراحی پروژه رازی
مجموعه رازی به منظر برج طغرل آسیب نرسانده است
عضو تیم طراحی پروژه رازی گفت: مهمترین دغدغه ما در طراحی مجموعه آسیب ندیدن منظر برج طغرل بوده است.
اسماعیل صادقی افزود: در ساخت این مجموعه، برج طغرل عنصر اصلی ما بود و برای اینکه توجه مخاطبان به این برج جلب شود، طیف متنوعی از کاربریها را برای مردم در نظر گرفته ایم و طرح تقریبا آماده بهره برداری است.
صادقی گفت: در ساخت این مجموعه موضوعی که مسئله اصلی بود و گاهی در ساخت و ساز وقفه ایجاد میکرد، این بود که مجموعه به گونهای در کنار برج قرار گیرد که منظر برج آسیب نبیند و برای آن به لحاظ دیداری مشکلی ایجاد نشود، برج طغرل بیشتر در مرکز توجه قرار گیرد و بازدید کنندگان در هرجایی از این مجموعه، برج را به راحتی ببینند.
وی اظهار کرد: از سال ۸۹ وقتی طرح رازی در مرحله پیشرفت ۴ درصدی قرار داشت، کار را دست گرفتیم و حالا بعد از گذشت نزدیک به ۱۰ سال در مرحله ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی قرار دارد.
وی گفت: یکی از مهمترین دغدغههای ما در طراحی این بود که منظر برج آسیب نبیند و هیچ نقطهای از آن مجموعه، بلندتر از برج نباشد و نمیتوان با سبکی این مجموعه را ساخت که در کنار برج تاریخی قد علم کند.
صادقی افزود: این مجموعه خیلی آرام و ساده در کنار برج قرار گرفته است و از کسانی که میآیند برج را ببینند، پذیرایی میکند و در همه فضای مجموعه میتوان برج را تماشا کرد و وقتی از سمت برج به مجموعه نگاه میکنیم، ساختمان سازی مشاهده نمیشود.
وی گفت: اگر کنار برج بایستیم و ۳۶۰ درجه بچرخیم، سرتاسر آن ساختمانهای قد کوتاه و قد بلند عقب نشسته وجود دارد، اما این مجموعه خیلی آرام در کنار برج قرار دارد، قرار نیست این مجموعه، آجری یا سنگی باشد، بلکه قرار است فضای سبز باشد تا وقتی از سمت برج وارد فضا میشویم به نظر آید که وارد بوستان شده ایم، بوستانی که میتوان با حضور در کتابخانه موزه یا گالری اوقات فراغت را پر کرد.
صادقی افزود: در این مجموعه یک تئاتر ۱۰۰۰ نفری، ۳ سالن سینما و نمایش با ظرفیت ۵۰۰ نفر و یک کتابخانه ۹۰۰ متری وجود دارد.، به طور کلی این مجموعه میتواند پذیرای ۱۵۰۰ نفر در بخش فرهنگی باشد، حالا اگر رستورانها را به آن اضافه کنیم گنجایش میزبانی از ۲۰۰۰ نفر را خواهد داشت.
وی گفت: در تهران و کشور آثار تاریخی زیادی داریم، آثاری که به ما نزدیکند و خاطره زیادی از آن داریم، ساخت و ساز در کنار این آثار نیازمند ساز و کارها، قوانین و الزامات روشن است تا بتوان در کنار این مجموعههای تاریخی راحتتر کار کرد.
عضو تیم طراحی پروژه رازی افزود: بستر طرحی که کنار آثار تاریخی ساخته میشود، بسیار مهم است، این برج اجازه نمیدهد ساختمانهایی با ارتفاع زیاد بسازیم، این برج به ما گوشزد میکند که آرام باشیم و منظر شهری هم جذابتر شود.