همایش بین المللی تاب آوری مراکز حیاتی؛
نیاز نیمی از سازههای حیاتی به تاب آوری
معاون وزیر راه و شهرسازی: باید در میزان تاب آوری بیمارستانها در مقابل حوادث بازنگری شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما؛ معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد سازه بیمارستانها و سازههای کشور نیاز به ارزیابی مجدد برای تاب آوری دارند، گفت: در زلزله کرمانشاه سازه بیمارستانها عملکرد مناسبی نداشت و باید در میزان تاب آوری بیمارستانها در مقابل حوادث بازنگری شود.
آقای محمد شکرچی زاده در نخستین همایش بین المللی بهبود تاب آوری سازه بیمارستانها و مراکز حیاتی گفت: شهر تهران کمتر از یک درصد مساحت کشور را دارد و حدود ۱۷ درصد جمعیت در آن متمرکز هستند و این تجمع انسانها با مخاطرات زیادی روبروست و باعث شده تا اهمیت تاب آوری سازه بیمارستانها و مراکز حیاتی بسیار مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: کشور ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی همواره در معرض مخاطرات طبیعی است به طور مثال در سال ۹۵ با حادثه پلاسکو، سال ۹۶ زلزله کرمانشاه و ۹۸ با سیل مواجه شدیم که بیانگر این است که باید تاب اوری سازههای شهرها را افزایش دهیم.
رئیس مرکز تحقیقات، مسکن، راه و شهرسازی بیان کرد: هر ۱۰ سال یکبار با زلزلهای با بیش از ۷ ریشتر روبرو هستیم که خوشبختانه در نقاط جمعیتی زیر ۱۰۰ هزار نفر بود، اما اگر این زلزلهها در شهرهای بزرگ رخ دهد خسارت آن بیش از هزار میلیارد تومان میشد.
وی افزود: در زلزله کرمانشاه سازه هیچ بیمارستانی عملکرد مناسب نداشت، این عملکردها به لحاظ رعایت نشدن استانداردها و آیین نامه ۲۸۰۰ است.
وی ادامه داد: باید منابع را به جای ساخت و ساز جدید به سمت بهبود سازهها ببریم.