فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء:
امکانات قرارگاه در خدمت توسعه شهر تهران است
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء: توان سپاه پاسداران در خدمت توسعه پایتخت است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سعید محمد اسلامی در مراسم آغاز عملیات اجرایی پروژه جمعآوری و هدایت آبهای سطحی مناطق ۲۱ و ۲۲ و کنترل سیلاب شمال و غرب شهر تهران بر ضرورت رسیدگی به وضعیت آبهای سطحی تاکید کرد.
وی گفت: مشکلات تهران در همه حوزهها از جنس ابرچالش است و رسیدگی به انها در اولویت مدیریت شهری است.
وی ادامه داد: قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء خود را موظف میداند در کنار شهرداری، پتانسیل موجود را در خدمت توسعه شهر تهران قرار دهد تا شاهد رفاه بیشتر شهروندان باشیم.
محمداسلامی تاکید کرد: یکی از مسائل شهر تهران، کنترل روانآبهاست. این مسئله در مناطق ۲۱ و ۲۲ که به دلیل افزایش قیمت مسکن در مناطق دیگر، جمعیت بیشتری دارد به خوبی مشهود است.
وی با بیان اینکه رسیدگی به وضع آبهای سطحی یکی از اولویتهای اصلی است، تصریح کرد: فروردین امسال شاهد مشکلات عدیده در اکثر کلانشهرها بودیم. با همین تدابیر امیدواریم تهران یک شهر ایمن در حوزه کنترل روانآبهای سطحی باشد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء گفت: در این پروژه امور مربوط به ۳ رشته تونل زیر بزرگراه فتح، بزرگراه مخصوص و سمت وردآورد در مأموریتهای قرارگاه است که به روش TBM تمام مقطع انجام میشود.
محمداسلامی ادامه داد: امیدواریم با هدایت این آبها به رودخانههای کرج و کن و بالا آمدن آبهای زیرزمینی، شاهد رفاه بیشتر مردم جنوب غرب تهران باشیم.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء خاطر نشان کرد: باید برای همکاری خوبی که میان شهرداری و قرارگاه خاتمالانبیاء وجود دارد، از شهردار تهران تشکر کنم. توان قرارگاه خاتمالانبیاء و سپاه پاسداران در خدمت توسعه شهر تهران است.
معاون شهرداری تهران: در جمع آوری و هدایت آبهای سطحی غرب تهران کار جدی نشده است
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران گفت: در بخش جمع آوری و هدایت آبهای سطحی در غرب تهران کار جدی نشده است.
آقای صبوری گفت: سالهای گذشته با توسعه سریع در مناطق ۲۱ و ۲۲ و حاشیه شهر تهران توسعه و هدایت آبهای سطحی متناسب با رشد جمعیت و شهرنشینی نبوده است.
صبوری افزود: رودخانه وردآورد در غرب تهران که رودخانه وحشی نامگذاری شده و ممکن است خطر جدی را برای جنوب غرب تهران و حاشیه نشینان آن بوجود آورد، هنوز مهار نشده است.
وی گفت: در مسیر رودخانه وردآورد ۱۸ کیلومتر به صورت روباز کانال کشی خواهد شد که ۴ کیلومتر به صورت تونل انتقال آبهای سطحی و سیلاب را انجام خواهد داد و امیدواریم منابع آبی زیرزمینی خوبی برای شهریار و شهر قدس فراهم شود.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران گفت: جمع آوری آبهای سطحی ۸۴۰ میلیارد تومان هزینه دارد و تونل نیز در دو سال ساخته خواهد شد و امیدواریم تا پایان سال ۹۹ عملیاتی شود.
در این مراسم جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران، شهردار تهران، نماینده مجلس شورای اسلامی شهریار، قدس، ملارد و از مسئولان شهری حضور داشتند.
برای ساخت این تونل از دستگاه حفار مکانیزه تی بی ام استفاده خواهد شد و قرار است با کمک این ماشین حفار بیش از ۴ کیلومتر تونل در دو سال ساخته شود.
قطر تمام شده تونل ۳، ۷ متر خواهد بود و طول کل دستگاه به همراه تجهیزات جانبی آن به ۷۰ متر میرسد.
توسعه شبکههای بازچرخانی آب نیاز جدی شهر تهران است
پیروز حناچی در این مراسم ضمن تبریک میلاد امام رضا (ع) گفت: تهران در امتداد ۷ یا ۸ روددره شکل پیدا کرده است که رودها سالیان سال در امتداد شهر ادامه داشتند و در نهایت بعد از عبور از رودخانهها به دریاچه حوض سلطان میرسیدند؛ این اکولوژی مناطق ۲۱ و ۲۲ است؛ هر چه هم در این شرایط دخل و تصرف کنیم در مقابل باید برای آن تمهیدات لازم را بیندیشیم یا پیامدهای آن را بپذیریم.
شهردار تهران با بیان اینکه رودخانه وردآورد یکی از رودخانههای وحشی است که زمان بارش شدید باران دبی زیادی دارد، گفت: طرح ما برای ساماندهی این محدوده حدود ۸۴۰ میلیارد تومان هزینه دارد که این تونل، ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه و بیش از ۴ کیلومتر طول دارد.
حناچی گفت: توسعه اطراف تهران به گونهای بود که مسیر بسیاری از رودخانهها را بست؛ اگر تمهیدات لازم برای این موضوع اندیشیده نشود، زمان سیل با خطراتی مواجه خواهیم شد. خوشبختانه شورایشهر اعتبار این بخش را برای شرکت خاکریزآب افزایش داده که نشاندهنده توجه به اهمیت موضوع است.
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: یادمان باشد رودخانه یعنی «خانه آب»؛ کسی که خانه آب را خراب کند، آب خانهاش را خراب میکند. براین اساس، مسیرهایی که بهمرور زمان به توسعه شهرها اختصاص دادیم، یا با بارشهای شدید دچار مشکل میشوند یا باید برایشان تمهیداتی بیندیشیم؛ اجرای پروژه هدایت آبهای سطحی در راستای همان تمهیدات است.
حناچی در ادامه با بیان اینکه محدوده غرب تهران بسیار پرتراکم است، توضیح داد: روزانه ۴۰۰ هزار خودرو از محدوده غرب وارد شهر تهران میشود؛ حجم عظیمی از افرادی که با هدف اشتغال به تهران میآیند، از این محدوده وارد شهر میشوند. برای تعدیل این محدوده برنامههای زیادی داریم، بسیاری از پروژهها اجرا شده و بسیاری نیز اجرا خواهند شد؛ ادامه حکیم و اتصال آن به محدوده جنوب غربی تهران، اجرای پروژه دوگاز که امیدوارم تا هفته دولت به نتیجه برسد، محور شهریار و دپو و بزرگراه لشگری از نمونههای طرحهایی است که برای محدوده غرب تهران در نظر داریم.
شهردار تهران گفت: امروز این طرح محور و ستون فقرات جمعآوری آبهای سطحی رودخانه وردآورد است که طرح بسیار مهمی به شمار میرود. تشکر میکنم از دوستانم در قرارگاه خاتمالانبیاء که شرایط انجام آن را فراهم کردند. نباید فراموش کنیم که اماده کردن دستگاه TBM اقدامی است که تنها در شرایط تحریم توجیه و البته ضرورت دارد.
وی تاکید کرد: یکی از سیاستهای مهم در تمام کلانشهرها این است که به تناسب توسعه شهرسازی و ساختوساز در اطراف شهر، توسعه حملونقل عمومی و دسترسی آسان به آن در دستور کار قرار گیرد. این کار در تهران نیز باید جدیتر پیگیری میشد، اما در این زمینه کمی عقب هستیم و تلاش میکنیم تا این عقب ماندگی را جبران کنیم.
حناچی اجرای شبکه بازچرخانی آب را بسیار مهم دانست و گفت: در دنیا کشورهایی داریم که ادعا دارند تا ۸۰ درصد آب را بازچرخانی و استفاده میکنند؛ ما در تهران نیازمند این پدیده هستیم. به اندازهای باید از طبیعت استفاده کنیم که بتوانیم بازسازی کنیم. اگر این چرخه را فراهم نکنیم، شاهد نزول شرایط زندگی میشویم که علامت اول آن کمبود آب است و محدوده غربی تهران از این جهت در تنگناست.
وی خاطرنشان کرد: انشاءالله با همکاری هم و با ایجاد تصفیهخانههای میانی در شهر، امکان بازچرخانی آب را فراهم خواهیم کرد.
شهردار تهران پس از سخنرانی فرمان آغاز عملیات اجرایی پروژه جمعآوری و هدایت آبهای سطحی مناطق ۲۱ و ۲۲ و کنترل سیلاب شمال و غرب شهر تهران را صادر کرد.
ماشین حفاری TBM که در این پروژه استفاده خواهدشد، در دهه ۸۰ نیز دو تونل «بهمنیار» و «خیام» را با روش حفاری باز انجام داد و در دهه ۹۰ نیز از آن برای احداث تونل کمکی ابوذر به روش حفاری بسته استفاده شد.
عملیات حفاری این پروژه ۱۱۲ هزار متر مکعب، تناژ آهنآلات مصرفی حدود هزار و ۷۰۰ تن و بتنریزی در این پروژه ۱۶ هزار متر مکعب است.