پخش زنده
امروز: -
فرایند کشت پسته در حال انتقال از مرکز کشور به سمت غرب و شمال غرب کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در بازدید از باغهای پسته بخش ایلخچی اسکو گفت : هر جا که مشکل کم آبی وجود داشته باشد و اقلیم خشنتر شود، کشت پسته مورد استقبال قرار می گیرد.
محمد علی طهماسبی افزود : در مناطقی مثل دریاچه ارومیه و استانهایی همچون آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی و اردبیل پسته کشت می شود .
وی با بیان اینکه گل انگیزی در درخت پسته با دیگر درختان و محصولات متفات است اضافه کرد : انگیزش گل درختان پسته ، در سال قبل از گلدهی و بر روی شاخه های ظهور یافته است و تغذیه نهالش مدیریت خاصی می طلبد.
معاون وزیر جهادکشاورزی گفت : آذربایجان شرقی دارای ظرفيت های مناسبی در حوزه باغداری به ويژه توسعه باغات پسته است و نباید به تولید 2 و 3 تن در هکتار در این مناطق قانع بود چرا که با مطالعه و تحقیقات بیشتر و مقابله با آفات پسته میزان تولید آن را در واحد سطح بالا برد.
طهماسبی افزود : پسته كاری بر مبنای علمی ، مشكلاتی مانند باردهی و هم پوشانی را در بین باغ های پسته كشور از بین می برد .
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد : این محصول راهبردی برای دستیابی به جایگاه اقتصادی واقعی خود نیازمند رویكردهای نوین در ایجاد باغ ها ، سامانه های آبیاری ، روش های تحقیقاتی و تغییر دیدگاه در عرضه تولیدات به صورت فرآوری است .
وی با اشاره به افزایش میزان تابش و همچنین افزایش تبخیر آب در کشور اضافه کرد : در سال گذشته به دلیل اینکه در باغات پسته نیاز سرمایی به خوبی تامین نشد ، 50 درصد از عملکرد آن کاهش یافت و کشاورزان از این بابت آسیب زیادی متحمل شدند در حالی که با بهره گیری از توان تحقیقاتی در عرصه اجرا ، می توان خسارات ناشی از این مخاطرات جوی را کاهش داد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین از موسسه گل و گیاه سلیمی ایلخچی که با سرمایه گذاری بخش خصوصی راه اندازی شده و در آن برای اولین بار در استان پرورش گل ارکیده از طریق کشت بافت گیاهی صورت گرفته است بازدید کرد.
در کشت بافت بخشی از گیاه مورد نظر برای تکثیر با مواد ضدعفونی کننده خاص استریل میشود و سپس به محیط کشت هایی که حاوی همه مواد لازم برای رشد گیاه و تنظیم کننده های رشدی مناسب است، انتقال داده میشود.
طهماسبی در بازدید از طرح تعویض تاج درختان گردو در روستاهای اسفهلان و لاهیجان شهرستان تبریز با اشاره به دستیابی محققان کشورمان به دانش پیوند در سطح انبوه و سرشاخه کاری گردو گفت: طرح شناسایی بهترین ژنوتیپ های گردو در دستور کار محققان بخش کشاورزی کشور قرار دارد.
وی با بیان اینکه طرح شناسایی ژنو تیپ های برتر گردو براساس شرایط هر منطقه در کشور بررسی می شود افزود : روش های مختلف در این رابطه وجود دارد که از جمله آن می توان به تکثیر از طریق نهال یا پیوند سرشاخه (تعویض تاج ) اشاره نمود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی هم گفت : 7 درصد باغهای گردوی کشور در آذربایجان شرقی قرار دارد اما متاسفانه 95 درصد ارقام گردوی استان از ارقام بومی است و بازارپسندی مناسبی ندارند.
اکبر فتحی ادامه داد : از مجموع 140 هزار هکتار از باغات کشور ، 95 درصد آن از ارقام بومی تشکیل شده اند.
وی اندازه بزرگ درختان بومی گردو را موجب سخت شدن مدیریت آفات و بیماری ها دانست و اضافه کرد : مشکل اصلی این درختان ، بومی بودن ارقامی است که از گذشته کاشته شده است، تنه درختان بومی بسیار بزرگ است و امکان مبارزه با بیماری های گردو سخت شده است.
فتحی با اشاره به این موضوع که سرشاخه کردن درختان گردوی استان برای اصلاح باغهای گردو در دستور کار سازمان جهادکشاورزی استان قرار دارد گفت : پیوند هایی را از ارقام پرمحصول و مقاوم به سرما از باغهای مادری تهیه کرده ایم که توسط پیوند زن های ماهر در جای مناسب خود پیوند رده می شوند و این پیوندک ها پس از رشد ، محصول مناسبی را که از بازارپسندی مناسبی هم برخوردار هستند به بار می آورند.