پخش زنده
امروز: -
جلبک اسپیرولینا در هنرستان زکریای رازی شهر مهاجران استان مرکزی تولید شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ مدیر هنرستان زکریای رازی شهر مهاجران و سرپرست گروه پژوهش چلبک اسپیرولینا گفت: جلبک اسپیرولینا با نام های غذای آیندگان، طلای سبز و غذای فضانوردان در دنیا شناخته می شود که برای نخستین بار در استان مرکزی در هنرستان زکریای رازی شهر مهاجران شهرستان اراک تولید شد.
قائم مقامی گفت: این جلبک سرشار از کربنات و بی کربنات است و بیشتر در کشور های آفریقا، آسیا، آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی یافت می شود و در 3 هزار و 500 سال گذشته در آفریقا به عنوان غذا قابل مصرف بوده و امروزه در کشورهای اروپایی به شکل پودر و قرص مصرف می شود .
هنر آموز پروژه کشت طلای سبز گفت: جلبک اسپیرولینا به دلیل خواص دارویی و ارزش غذایی بالا بیشتر به عنوان مکمل غذایی در صنعت داروسازی (به شکل قرص یا پودر)، صنایع آبزی پروری، آکواریوم و ماکیان استفاده می شود.
سید جواد الحسینی افزود: تولید این جلبک به وسیله تیم ده نفره هنرجویان این هنرستان در محیط کشت مناسب تولید شده است.
وی گفت: برای فراهم سازی محیط کشت و مطالعات آزمایشگاهی 20 میلیون ریال هزینه شده است.
مسئول طرح کشت و تولید این جلبک گفت: قیمت تمام شده تولید جلبک اسپرولینا در استان مرکزی برای مصرف کننده حدود یک پنجم نمونه خارجی است و حمایت برای راه اندازی تولید کارگاهی آن می تواند درآمدزایی و اشتغال موثری داشته باشد.
جوهری افزود: موفقیت مرحله آزمایشگاهی تولید جلبک اسپیرولینا در این هنرستان زمینه ای برای راه اندازی تولید انبوه و تجاری سازی آن است و از سرمایه گذاران در این زمینه استقبال می شود.
وی با اشاره به اینکه این جلبک از خانواده جلبک های سبز آبی است گفت: جلبک اسپیرولینا حاوی مقدار فراوانی پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است و می تواند کمبودهای تغذیه ای سلولی و بافتی را رفع کند و این جلبک 3 برابر گوشت گوساله و 2 برابر گوشت ماهی دارای پروتئین است.
وی گفت: غذای آیندگان حاوی عنصر ید است که با مصرف ان دیگر بدن نیاز به نمک ندارد و این امر برای افراد دارای فشارخون بسیار حائز اهمیت است.
پاکسازی سلول های پوستی، مبارزه با التهاب، حذف لکه های تیره دور چشم و روی پوست، مبارزه با آکنه و تامین انرژی سلولی از جمله خواص جلبک اسپیرولینا است.