استفاده از قارچ سمی در کُردستان سه قربانی گرفت و 187 نفر هم مسموم شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کُردستـــان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کُردستان با اعلام این خبر گفت: فوت شدگان ۶۶ ساله اهل دهگلان، ۸۱ ساله اهل سنندج و ۸۸ ساله اهل بیجار بودند که به دلیل استفاده از قارچ سمی، دچار نارسایی حاد کلیوی شدند و جان خود را از دست دادند. دکتر فرزام بیدارپور، میگوید: در حال حاضر ۱۰ نفر از مراجعین به مراکز درمانی استان، به دلیل شدت مسمومیت بستری هستند. وی با بیان اینکه سنندج و کامیاران بیشترین آمار مسمومیت را دارند، افزود: با توجه به بارندگیهای مطلوبی که امسال داشته ایم، رویش قارچ در نقاط مختلف استان زیاد بوده و به همین دلیل است که آمار مسمومین ناشی از مصرف این گیاه در استان نسبت به ۵ سال گذشته افزایش قابل ملاحظهای دارد. بیدارپور با هشدار به افراد فاقد تجربه و ناآشنا با گیاهان خوراکی، گفت: قارچهای سمی و غیرسمی، ظاهری شبیه به هم دارند و تمایز آن برای افراد عادی بسیار مشکل بوده و تنها راه تشخیص آن از طریق آزمایش است. به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کُردستان، مصرف قارچهای سمی منجر به آسیب حاد کبد، کلیه و سیستم عصبی شده و در مواردی به مرگ افراد ختم میشود.
همچنین ستاداطلاع رسانی داروها وسموم سازمان غذا و دارو در اطلاعیهای با عنوان پیشگیری ازمسمومیت با قارچهای سمی،گونه قارچی Amanita virosa راعامل مسمومیتهای اخیر دانست.
قارچِ عامل مسمومیت هموطنانمان، تا حدودی به قارچهای خوراکی شباهت داشته و میتواند در کنار آنها در محل رویش وجود داشته باشد.