ایران؛ آماده توسعه همه جانبه مناسبات و همکاریها با استونی
رئیس جمهور هنگام دریافت استوارنامه سفیر جدید اکردیته استونی، با اشاره به روابط دوستانه و صمیمانه دو کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده توسعه همه جانبه مناسبات و همکاریها با استونی است.
آقای روحانی امروز در این دیدار ، رایزنی و همکاری دو کشور در سازمانها و مجامع بینالمللی را حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: ظرفیتها و توانمندیهای خوبی در بخشهای مختلف تجاری و اقتصادی ایران و استونی وجود دارد که باید برای استفاده حداکثری از آنها تلاش بیشتری داشته باشیم.
وی با بیان اینکه هیچ مانعی در مسیر توسعه روابط دوستانه و همکاری میان ایران و استونی وجود ندارد، بر ضرورت تلاش برای گسترش مناسبات دو کشور در بخشهای مختلف علمی، فرهنگی، اقتصادی و گردشگری تأکید کرد.
رئیس جمهور با اشاره به خروج یکطرفه آمریکا از برجام و فرصت کوتاه اروپا برای اعلام موضع روشن و شفاف در قبال آن، گفت: ایران تنها در شرایطی میتواند در برجام باقی بماند که به طور کامل از منافع آن بهرهمند شود.
وی افزود: متأسفانه امروز آمریکا قصد دارد در اقدامی بیمنطق و غیرحقوقی قوانین داخلی خود را به دیگر نقاط جهان گسترش دهد که باید همه کشورها از جمله اتحادیه اروپا در برابر آنها ایستادگی کنند.
خانم «مارین موتوس» سفیر جدید آکردیته استونی نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور، روابط دو کشور را مثبت دانست و با اشاره به ظرفیتهای فراوان برای توسعه مناسبات فیمابین، خواستار حضور سرمایهداران و فعالان اقتصادی کشورمان در استونی شد.
وی همچنین بر اهتمام و تلاش این کشور به عنوان یکی از اعضای اتحادیه اروپا برای حفاظت و ادامه برجام تأکید کرد.
ایران علاقه مند به توسعه روابط و همکاریهای همه جانبه با نپال است
رئیس جمهور با اشاره به روابط دوستانه و دیرینه ایران و نپال بر ضرورت تلاش برای استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای موجود در راستای توسعه همه جانبه مناسبات و همکاریهای تهران – کاتماندو تأکید کرد.
آقای روحانی روز سهشنبه به هنگام دریافت استوارنامه خانم «سوا لامسال»، سفیر جدید اکردیته نپال با بیان اینکه دو کشور دیدگاهها و مواضع مشترکی در زمینه مسائل منطقهای و بینالمللی دارند، افزود: توسعه ثبات و امنیت جهان به ویژه در کشورهای دوست، برای ایران حایز اهمیت است و در این راستا میتوانیم همکاریهای مثبت و سازندهای در مجامع و سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد، جنبش عدم تعهد و گروه 77 با هم داشته باشیم.
رئیس جمهور با اشاره به کشتار مردم بیگناه فلسطین به دست رژیم اشغالگر صهیونیستی تأکید کرد: موضعگیری در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی و دفاع از ملت مظلوم فلسطین در حقیقت دفاع از بشر و حرکت در مسیر توسعه صلح و ثبات جهانی است و امروز وظیفه همه کشورها به ویژه کشورهای غیرمتعهد موضعگیری قاطع و محکم در برابر اینگونه جنایتها و تجاوزهاست.
آقای روحانی با بیان اینکه تجار، سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی دو کشور میتوانند همکاریهای نزدیکتری با هم داشته باشند، گفت: جمهوری اسلامی ایران علاقه مند به توسعه روابط و همکاریها در بخشهای مختلف تجارت، سرمایهگذاری، فرهنگی و توسعه گردشگری با نپال است.
خانم «سوا لامسال»، سفیر جدید اکردیته نپال پس از تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور کشورمان روابط دو کشور را دوستانه و تاریخی دانست و با اشاره به دیدگاههای مشترک و همکاری نزدیک ایران و نپال در سازمانها و مجامع بینالمللی، گفت: علاقه مند به توسعه روابط همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران هستیم.
سفیر جدید اکردیته نپال با اشاره به ظرفیتهای سرمایهگذاری در نپال خواستار حضور سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی ایرانی در راستای بهرهبرداری از این ظرفیتها و توسعه همکاریهای مشترک بخش خصوصی دو کشور شد.
خانم لامسال با بیان اینکه دولت و ملت نپال دوستدار صلح و برقراری ثبات در جهان هستند، افزود: همواره از آرمان ملت فلسطین حمایت کرده و خواهیم کرد.
تهران از گسترش روابط دوستانه و صمیمانه با نیوزیلند استقبال می کند
رئیس جمهور با بیان اینکه تهران از گسترش روابط دوستانه و صمیمانه با نیوزیلند استقبال می کند، به ظرفیت های گسترده دو کشور برای تعمیق این روابط اشاره و بر بهره گیری از این ظرفیت ها تاکید کرد.
آقای روحانی امروز سه شنبه و هنگام دریافت استوارنامه "همیش مک مستر" سفیر جدید نیوزیلند در تهران گفت: ظرفیت های خوبی در روابط ایران و نیوزیلند وجود دارد که باید از این ظرفیت ها برای توسعه همکاریهای مشترک در همه عرصه های مورد علاقه بهره گرفته شود و تهران آماده است روابط تجاری و همکاری های علمی و گردشگری خود را با ولینگتون گسترش دهد.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود خروج دولت آمریکا از توافق برجام و انتقال سفارتخانه اش به قدس شریف را دو اشتباه بزرگ و تاریخی واشنگتن خواند و تصریح کرد: تاریخ قضاوت خواهد کرد که هر دوی این تصمیمات دولت آمریکا، بسیار نادرست و غیردقیق نسبت به ایران و مردم منطقه بوده است.
آقای روحانی با اشاره به مخالفت جامعه جهانی با هر دو تصمیم اشتباه آمریکا گفت: اولین نتیجه این تصمیمات غلط ، انزوای واشنگتن نزد افکار عمومی جهان است.
وی با قدردانی از مواضع مثبت نیوزیلند در خصوص برجام گفت: سال 2015 سال موفقیت سیاست و دیپلماسی بر تخاصم و روابط غیردوستانه میان کشورها بود و دولت ایران معتقد است که تعامل سازنده با کشورهای جهان و اتخاذ راهبرد برد-برد به نفع همه جهان خواهد بود.
آقای روحانی با اشاره به اینکه ایران همواره به تعهدات خود در عرصه بین المللی پایبند بوده و در موضوع برجام ، 11 گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی این موضوع را تایید می کند ، خروج واشنگتن از توافق برجام را شکست سیاسی و اخلاقی برای این دولت آمریکا دانست.
سفیر جدید نیوزیلند نیز در این دیدار با تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور، تاکید کرد که ولینگتون خواهان توسعه و تعمیق روابط با تهران در همه عرصه ها بویژه اقتصادی است.
"مک مستر" با ابلاغ سلام نخست وزیر کشورش به دکتر روحانی ، گفت: قدیمی ترین سفارت نیوزیلند در منطقه خاورمیانه در تهران است که این نشان دهنده روابط عمیق و دوستانه دو دولت و دوملت با یکدیگر است وضروری است که این روابط بیش از پیش تقویت شود.
وی برجام را پیروزی دیپلماسی و همکاری بر تقابل و عدم اطمینان و مهمترین دستاورد دیپلماتیک تاریخ ذکر کرد و افزود: حمایت کشورهای جهان از برجام بیانگر جایگاه ویژه این توافق در عرصه روابط بین الملل است