• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۷۵۲۳۲
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۱
هرمزگان » سیاسی

گزارش مکتوب؛ هرمزگان رتبه نخست مصرف فست فود در کشور

مردم هرمزگان با مصرف سالانه نزدیک به ۱۷ میلیون وعده غذای فوری رتبه نخست مصرف فست فود را در کشور دارند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ رییس اتحادیه صنف اغذیه فروشی استان می‌گوید: بیش از ۶۵۰ واحدصنفی فست فود در هرمزگان وجود دارد که هر کدام روزانه بصورت میانگین ۷۰ وعده غذایی به فروش می‌رساند.
حسن نورانی می‌افزاید: شمار ساندویچی‌ها و فلافل فروشی‌های غیر مجاز در استان نیز نزدیک به ۲۰۰ صنف است که با احتساب فعالیت این واحد‌های غیرمجاز میزان استفاده از غذا‌های فوری به بیش از ۲۰ میلیون وعده در سال می‌رسد.
گزارش مکتوب؛ هرمزگان رتبه نخست مصرف فست فود در کشور
حسین آقایی کارشناس تغدیه می‌گوید: اگر همراه هر ساندویچ یک لیوان نوشابه نیز مصرف می‌شود سالانه برابر با یک میلیون و ۷۰۰ هزار کیلوگرم شکر استفاده می‌شود.
وی افزاید: در صورتیکه میزان چربی و نمک و افزودنی‌ها را هم اضافه کنیم فاجعه سلامت ایجاد می‌شود.
دبیر شورای سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان می‌گوید: بیش از ۲۲ درصد از جمعیت هرمزگان در هفته از غذا‌های فست فود استفاده می‌کنند که جمعیتی نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر را در بر می‌گیرد.
علی حیرانی می‌افزاید: سرانه مصرف غذا‌های آماده در هرمزگان ۱۰ درصد بیشتر از میانگین کشوری است.
وی می‌گوید: میزان قند و چربی و نمک مورد استفاده در هرمزگان نیز بیشتر از استاندارد‌های ملی و بین الملی است.
گزارش مکتوب؛ هرمزگان رتبه نخست مصرف فست فود در کشور
دبیر کارگروه سلامت هرمزگان نیز می‌گوید: مصرف این مواد غذایی و کم تحرکی باعث شده تا ۱۰ درصد از جمعیت استان به چاقی دچارشوند.
حسین داودی می‌افزاید: میزان تحرک مردم استان کمتر از ۱۰ درصد است.
رییس موسسه طب الشفا هرمزگان با اشاره به تغییر سبک غذایی افراد می‌گوید:اکنون علاقه به مصرف غذا‌های فوری از تنوع غذایی به برنامه ثابت غذایی خانواده‌ها تبدیل شده است.
وی می‌گوید: هر روز شمار فست فود فروشی‌ها رو به افزایش است و هیچ برنامه‌ای برای نظارت و کنترل این واحد‌های صنفی وجود ندراد.
مسئول گروه تغذیه مرکز سلامت خانواده در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز می‌گوید: این غذا‌ها در فهرست غذا‌های مضر سلامت جهانی اند و در هرم غذایی نیز جزو کم ارزش‌ترین هستند.
خانم صدیق می‌افزاید: افزایش مصرف فست عامل اصلی خطر برای بروز بیماری‌های غیرواگیردار مانند چربی، بیماری قلبی و عروقی، دیابت و سرطان است.
دبیر شورای سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان می‌گوید:۱۰ درصد از جمعیت بالای ۳۰ سال هرمزگان مبتلا به دیابت، ۳۷ درصد اختلال چربی خون،۸ درصدفشار خون و ۱۰ درصد مبتلا به چاقی هستند.
علی حیرانی می‌افزاید: یکی از علت‌های اصلی شیوع بیماری‌های غیرو اگیر مصرف فست فود‌ها است.
وی می‌گوید: با غربالگری جمعیت کمتر از ۳۰ سال میزان افراد مبتلا به چربی و فشار خون و دیابت چندین برابر می‌شود.
گزارش مکتوب؛ هرمزگان رتبه نخست مصرف فست فود در کشور
خانم جودکی متخصص طب سنتی در این زمینه می‌گوید: اکنون میزان شیوع بیماری‌های غیر واگیر از نسل بزرگسال به نسل‌های نوجوان و نونهال رسیده است.
وی می‌گوید: روزانه ۵ کودک مبتلا و آلرژی و دیابت به این موسسه مراجعه می‌کنند که در ۵ سال گذشته کم نظیر بوده است.

اما راهکار چیست؟
کارشناسان تغذیه مهترین راهکار را معرفی الگوی مطلوب غذایی همراه با آموزش خانواده‌ها می‌دانند.
خانم صدیق مسئول گروه تغذیه مرکز سلامت خانواده در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان می‌گوید: اجرای الگوی مطلوب غذایی از سه سال پیش در استان شروع شده است و هم اکنون در همه مراکز جامع سلامت مشاوران تغذیه حضور دارند.
دبیر شورای سیاستگذاری سلامت هرمزگان نیز می‌گوید: غربالگری جمعیت بالای ۳۰ سال در استان و برنامه‌های خودمراقبتی مهمترین راهکار‌ها برای اصلاح مصرف مواد غذایی است.
حیرانی می‌افزاید: همکاری‌های بین بخشی و توسعه ورزش‌های همگانی نیز در دستور کار است.
فاطمه نوروزیان مدیر کل روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز می‌گوید: برنامه راه اندازی رستوران‌های سالم، جاده سلامت به کارگروه سلامت استان ارسال شده است.
وی افزود: نیاز تابلو‌ها و برچسب‌های هشدار دهنده در مراکز عرضه فست فود‌ها نیز نصب شود.
مسئول بهداشت محیط دانشگاه هرمزگان می‌گوید:: باید سازمان صنعت، معدن و تجارت و کارگروه سلامت استان در صدور مجوز صنف فست فود محدودیت ایجاد کند.
ماشاالله مریدی می‌گوید: کنترل قند و چربی ترانس و افزودنی‌ها در فرآورده‌های گوشتی باید از طریق وزارت بهداشت و از مبادی تولید کننده‌ها صورت گیرد.
وی می‌افزاید: برنامه فعلی برای کنترل مواد غذایی موجود در فست فود‌ها ناکافی است و امکان سنجش قند و نمک نیز وجود ندارد.
چیزی که اکنون نمایان است نشان از نبود برنامه‌ای جامع و اقدام عملی مناسب برای کنترل مصرف غذا‌های فوری و آموزش‌های ناقص در معرفی الگوی مطلوب غذایی است.
هرمزگان در کنار مصرف بالای غذایی آماده جزو سه استان ناامن غذایی در سوء تغذیه و فقر غذایی کودکان در کشور است.
فست فود یا غذا‌های فوری شامل انواع اسنک ها، ساندویچ ها، همبرگر، چیز برگز، پیتزا، فلافل، مرغ‌های سوخاری و سیب زمینی‌های سرخ کرده، فراورد‌های گوشتی کالباس و سوسیس و الویه‌ها است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اقامه نماز جمعه فردا ۱۴ آذر به امامت آیت الله حسینی بوشهری در قم
ولایتی: بیانیه‌های سیاسی واقعیت مالکیت جزایر ایرانی را تغییر نمی‌دهد
لزوم تربیت نیروی انسانی آموزش‌محور برای ایفای مأموریت‌های دفاعی
چرا قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود؟
آخرین تحولات جنگ روسیه و اوکراین
علیزاده دبیر یازدهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان قم شد
تحویل نخستین واحد‌های نهضت ملی مسکن در مهرگان مشهد
تقویت اقدامات احیای دریاچه ارومیه با همکاری های بین المللی
واژگونی سواری در جاده شیراز به کازرون با ۲ مصدوم
دهمین کاروان ترویج بهره‌وری کشاورزی به شاهین دژ رسید
تجلیل وزیر راه و شهرسازی از خانواده سه شهید زنجانی
دیداری صمیمانه با خالق خاطرات ماندگار «قصه‌های تابه‌تا»
مهار آتش انبار کالا‌های بازرگانی در قشم
ضرورت ورود دستگاه‌های قضائی، نظارتی و اجرایی برای حل مشکلات تولید
تشدید برخورد با پلاک‌های مخدوش در محورهای استان
گمرک خراسان جنوبی آماده اجرای روان و منظم طرح کولبری
عقب‌نشینی عراق از طرح تحریم مالی گروه‌های مقاومت
دیدار نماینده وزیر راه و شهرسازی با مادر شهید سالارزهی
راه شهدا، حقیقت زنده انقلاب اسلامی است
پدافند غیرعامل، راهبردی برای کاهش آسیب پذیری و افزایش توان ملی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
طرح بزرگ دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه شکست خورد
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)