پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اخراج یا تسویهای در کار نیست و فقط قانون را اجرا میکنم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، فرهاد رهبر با اشاره به طرح ساماندهی اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تمدید نشدن قرارداد ۱۶۸ نفر از اعضای هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات افزود: این ۱۶۸ نفر کسانی هستند که از بین ۴۰۰ عضو هیأت علمی نیمه وقت واحد علوم و تحقیقات روال جذب آنها به طور کامل طی نشده و موضوعی که برای آنها پیش آمده اخراج یا لغو قرداد نبوده است، بلکه همکاری با آنان به طور موقت به صورت حق التدریسی ادامه دارد تا روال جذب آنها براساس آئین نامه طی شود.
وی گفت: براساس قانون، دانشگاه تا پیش از احراز شرایط علمی و عمومی اعضای هیأت علمی فقط یک سال اجازه همکاری با آنان را دارد و بیش از این مدت، همکاری با اعضای هیأت علمی که شرایط عمومی و علمی آنها احراز نشده، خلاف قانون است و بنده هم قانون را در مورد این ۱۶۸ عضو هیأت علمی اجرا کردم.
رهبر افزود: باید تدبیری برای ۲۰ هزار دانش آموخته دکتری که تربیت کرده ایم، بیاندیشیم و در حال حاضر این ۲۰ هزار دانش آموخته دکتری پشت درِ جذب هیأت علمی در دانشگاهها قرار گرفته اند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: علاوه بر این ۲۰ هزار دانش آموخته دکتری، ۴۷ هزار دانشجوی دکتری در حال تحصیل داریم که بخش قابل توجهی از آنها به امید عضویت در هیأت علمی دانشگاهها درس میخوانند؛ هر چند که چنین تصور و آینده نگری از سوی دانش آموختگان دوره دکتری هدف گذاری درستی نیست.
رهبر درباره کسانی که مشمول طرح ساماندهی اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفتند، افزود: همان طور که درباره ۱۶۸ عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات توضیح دادم، گروه اول کسانی هستند که به عنوان عضو هیأت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی به کار گرفته شده اند، اما مراحل جذب آنها به طور کامل طی نشده است و براساس قوانین و ضوابط ما نمیتوانیم بیش از یک سال با آنها همکاری داشته باشیم، اما میتوانیم همکاری مان را به صورت حق التدریسی ادامه دهیم تا مراحل احراز شرایط عمومی و علمی این افراد طی شود.
وی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی ۳۰ هزار عضو هیأت علمی دارد که ۲۶ هزار نفر اعضای هیأت علمی تمام وقت مختص دانشگاه آزاد هستند و ۴ هزار نفر دیگر به صورت تمام وقت و نیمه وقت در دانشگاههای دولتی مستخدم هستند و همزمان به صورت تمام وقت، نیمه وقت و یا حق التدریسی در چند واحد با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری دارند و برخی از این افراد گروه دومی هستند که در طرح ساماندهی، وضعیت قراردادی آنها به صورت حق التدریس در آمده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در توضیحی درباره گروه دوم، افزود: براساس ماده ۲۱ آیین نامه استخدامی اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری، «ساعت خدمت اعضا ۴۰ ساعت در هفته است که ساعات حضور آنان مطابق با برنامه ابلاغی مؤسسه، در طول روزهای کاری هفته توزیع میشود.» حال سؤال اینجاست افرادی که در دانشگاه تهران یا دانشگاه صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر و دانشگاههای دیگر عضو هیأت علمی تمام وقت هستند چگونه میتوانند ۴۰ ساعت حضور خود را در دانشگاهها پر و ۴۰ ساعت هم در دانشگاه آزاد اسلامی تدریس کنند؟ برخی از این استادان کلاسی را که باید ۱۶ جلسه در آن حضور داشته باشند را به دستیاران خود میسپارند.
رهبر خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: اجازه بدهید بنده به عنوان مجری قوانینی که شما در مجلس وضع کردید، به قانون عمل کنم ولو اینکه به من فحش بدهند یا شائبه سیاسی کاری مطرح کنند.
وی افزود: گروه سومی که مشمول طرح ساماندهی اعضای هیأت علمی شده اند، کسانی هستند که از دانشگاههای دیگر بازنشسته شده اند و دوباره به استخدام دانشگاه آزاد اسلامی در آمده اند؛ تصمیم ما بر این است از افرادی که بالای ۷۵ سال سن دارند و همچنان در دانشگاه آزاد تدریس میکنند قدردانی کرده و به ازای قطع همکاری با هر عضو هیأت علمی بازنشسته، سه عضو هیأت علمی جوان جذب کنیم. اگر تشخیص مجلس این است که به جای جوانان با همین استادان بازنشسته همکاری مان را ادامه بدهیم، ما حاضریم این کار را انجام دهیم.
رهبر در پاسخ به اظهار نظر یکی از نمایندگان مردم در خانه ملت که طرح ساماندهی اعضای هیأت علمی را شتابزده قلمداد کرده بود، گفت: این روند به هیچ وجه شتاب زده نبوده و سیاست گذاری آن از نیمه ترم اول ۹۶ آغاز و به واحدها اطلاع رسانی شده است تا در برنامه ریزی برای نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۷-۹۶ خلأیی در واحدها ایجاد نشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: ما در برنامه ریزی و اجرای سیاستها هیچ عجله و شتابی نداریم، اما فرصتها همچون ابر در حال گذر هستند و اگر از فرصتها به درستی بهره برداری نکنیم، نمیتوانیم به مشکلات مردم رسیدگی کنیم.
وی افزود: از بین ۲ هزار و ۸۰۰ عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی که مشمول این طرح شدند، عده معدودی جوسازی کردند، به عنوان نمونه درباره استادان دانشگاه تهران که در دانشگاه آزاد اسلامی هم تدریس دارند، چندی پیش معاون آموزشی دانشگاه تهران در نامهای به دکتر رهایی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد خواسته بود که استادان دانشگاه تهران که در دانشگاه آزاد همکاری دارند را معرفی کند تا موضوع بررسی شود.
رهبر در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که رئیس و معاونان دانشگاه آزاد اسلامی همگی اعضای هیأت علمی دانشگاههای دولتی هستند و براساس طرح ساماندهی حضور آنها هم در این دانشگاه دارای اشکال است، گفت: بنده با افتخار عضو هیأت علمی تمام وقت دانشگاه تهران هستم و برای حضور در دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاه تهران مکاتبه کرده ام و موافقت این دانشگاه را در قالب حکم مأموریت موقت اخذ کردم و حضورم به عنوان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی طبق آیین نامه استخدامی اعضای هیأت علمی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: ۸ ساعت موظفی هیأت علمی خود را به طور کامل در دانشگاه تهران میگذرانم، در مورد حضور آقایان رهایی، پورعباس، تهرانچی، رنجبر و سایر معاونان دانشگاه آزاد اسلامی هم موضوع به همین روال است.
رهبر در پایان این نشست با قدردانی از حسن نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دانشگاه آزاد اسلامی از پیگیری آنها نسبت به مسائل دانشگاه آزاد اسلامی ابراز رضایت و خرسندی کرد.