چرا پارلمان هلند قتل عام مسلمانان سربرنيستا را به رسميت نمي شناسد
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، وزارت امور خارجه ترکیه ضمن محکوم کردن اقدام پارلمان هلند در شناسایی حوادث سال ۱۹۱۵ به عنوان نسل کشی اعلام کرد چطور است این پارلمان قتل عام مسلمانان در سربرِنیتسا را که در دل اروپا نیز روی داد به عنوان «نسل کشی» شناسایی نمیکند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی از آنکارا، ترکیه اقدام پارلمان هلند در شناسایی «نسل کشی» ارامنه را محکوم و اعلام کرد اقدام این کشور در حالی صورت میگیرد که همین چند سال پیش نسل کشی کشتار یا نسلکشی سربرِنیتسا (قتل عام حدود هشت هزار تن از ساکنان شهر مسلماننشین سربرنیتسا در بوسنی و هرزگوین امروزی توسط ارتش جمهوری صربستان) در دل خاک اروپا روی داد، اما این حادثه و رویداد که درد و رنجهای آن هنوز پاک نشده است برای هلند و دیگر کشورهای اروپایی هیچ ارزش تاریخی و قانونی ندارد. در بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه آمده رویکرد ترکیه به حوادث سال ۱۹۱۵ بر اساس واقعیات تاریخی و حقوقی است.
وزارت امور خارجه ترکیه با انتشار بیانیهای به شدت از اقدام پارلمان هلند در شناسایی حوادث سال ۱۹۱۵ به عنوان «نسل کشی» انتقاد کرد. در بخش دیگر از بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در همین باره چنین آمده است: تصمیمات پیشین دستگاه قضایی اروپا این را نشان داده است. این تصمیمات پیشین در این خصوص بدعت گذاشته اند. از این گذشته ما موضع دولت هلند را در این خصوص ملاک قرار میدهیم که یادآوری میکند رای گیری پارلمان به اجرا در نخواهد آمد و مشارکت در مراسمهایی که درباره این حوادث در ایروان برگزار میشود به معنای آن نیست که دولت هلند «نسل کشی» ارامنه را به رسمیت شناخته است. در رای گیری که روز گذشته در پارلمان هلند صورت گرفت نمایندگان با ۱۴۲ رای موافق در مقابل سه رای مخالف حوادث سال ۱۹۱۵ را به عنوان «نسل کشی» به رسمیت شناختند. این سه نفری هم که در پارلمان هلند به این طرح رای مخالف دادند نمایندگان حزب دینک (DENK) بودند که اصالتا ترک تبار هستند.
رای گیری که روز گذشته در پارلمان هلند درباره شناسایی حوادث سال ۱۹۱۵ به عنوان «نسل کشی» صورت گرفت در تضاد با پروتکلهای دولتی در کشور هلند قرار دارد. بر اساس پروتکلهای دولت تنها حوادثی به عنوان «نسل کشی» باید در هلند به رسمیت شناخته شود که در دستگاههای قضایی بین المللی، سازمان ملل متحد نیز به رسیمت شناخته شده و با تحقیقات علمی نیز به اثبات رسیده باشد. دولت هلند متعهد به پیمان شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره موارد نسل کشی است. به همین علت این رای گیری که روز گذشته در پارلمان هلند صورت گرفت برای دولت این کشور الزام آور نیست.