پخش زنده
امروز: -
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در ایران ۳۰ درصد به علت چاقی و ۳۰ درصد به علت استعمال تریاک و تنباکو به سرطان مبتلا میشوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر رضا ملک زاده در نشست خبری هفدهمین همایش گوارش و کبد افزود: عادات بد غذایی ایرانیان مثل مصرف گوشت قرمز بیش از حد به صورت کبابی و سوخته، نوشیدن چای داغ با حرارت ۶۵ درجه سانتی گراد و بی توجهی به مصرف میوه و سبزیجات ۴۰ درصد دیگر عوامل بروز سرطانهای گوارشی را شامل میشود.
وی گفت: متأسفانه مصرف تریاک تا ۱۸ درصد در افراد ۴۰ سال یکی از عوامل زمینه ساز سرطان است که به اسم طب سنتی متداول شده است و شرمنده کننده است که تبلیغات اینگونه روشهای نادرست در جامعه دیده میشود.
ملک زاده افزود: تریاک سرطان مری و معده را دو برابر و سرطان مثانه را ۴ برابر و شانس سکته مغزی را نیز تشدید میکند.
رئیس هفدهمین همایش گوارش و کبد گفت: مطالعهای که روی ۵۰ هزار نفر در استان گلستان صورت گرفته است عوارض مصرف تریاک را تأیید میکند و سرطان زایی تریاک بیش از سیگار و تنباکو است.
وی افزود: مصرف درست میوهها به صورت مجزا از هم در ۵ تا ۷ وعده غذایی میتواند در پیشگیری از سرطانها کمک کننده باشد، اما عادات غذایی خوب از جمله مصرف میوهها هم به علت نادرست بودن، تأثیر مناسب خود را در پیشگیری از بیماریها تا کنون نگذاشته است.