پخش زنده
امروز: -
باید محصولات باغی، از لحاظ کمی و کیفی در حد استاندارد و با هدف صادرات محورکردن در اولویت کاری باشد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کُردستــــان، مُدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی در کارگاه
آموزشی مدیریت تغذیه در باغات با بیان این مطلب گفت: تولید محصول باکیفیت و سالم
باغی در گرو آموزش به باغداران است.
اردشیر پورحبیبی،
گفت: انجام آموزشهای مستقیم با حضور کارشناسان در باغات، می تواند باغداران را
نسبت به تولید محصول سالم ترغیب نماید.
وی افزود: استان
کُردستان یکی از مناطق مستعد در توسعه باغات است که برنامه های ویژه ایی با هدف
تولید محصولات صادراتی در دستور کار دارد.
وی گفت: این
دوره های آموزشی برای افزایش اطلاعات کارشناسان و بهره برداران در راستای مدیریت
باغ با توجه به ضرورت و اهمیت تغذیه باغات
که نقش اساسی در افزایش کمی و کیفی محصولات دارد به طور مداوم برگزار شود.
مُدیرباغبانی
سازمان جهاد کشاورزی، افزود: تغذیه به موقع باغات می تواند محصولات را از خطر
سرمازدگی هم نجات دهد، چرا که در بعضی از محصولات چون؛ زردآلو، بادام و گردو در
سرمای دیرس بهاره خساراتی به آن وارد می کند.
پورحبیبی گفت:
استفاده از ارقام دیرگل، انجام پیوندهای مناسب (سرشاخه کاری)، تغذیه مناسب و به
موقع با استفاده از کودهای زیستی می تواند باغات ما را از خطر سرمازدگی نجات دهد.
به گفته این مُدیر،
دورهای آموزشی تغذیه باغات تأثیر مهمی در کاهش خسارات سرمازدگی در باغات دارد.
در این دوره آموزشی
60 نفر از کارشناسان باغبانی استان با آخرین روشهای تغذیه خاک به صورت بیولوژیک و
اُرگانیک آشنا می شوند.
در کُردستان 39 هزار
هکتار انواع باغ وجود دارد.