در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنای آمریکا؛
تیلرسون: نمی خواهیم کانال ارتباطی با مسکو قطع شود
وزیر امورخارجه آمریکا گفت: روابط آمریکا و روسیه در پایین ترین سطح قرار دارد و همچنان رو به وخامت است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رویترز، وزیر امور خارجه آمریکا در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنای آمریکا درباره تحریم ها علیه روسیه گفت: وی نمی خواهد کاری انجام دهد که کانال های ارتباطی با مسکو قطع شود.
رکس تیلرسون گفت: روابط آمریکا و روسیه در پایین ترین سطح قرار دارد و همچنان رو به وخامت است.
وی با اشاره به این که تلاش ها برای همکاری با روسیه درمورد سوریه به گونه ای مثبت درحال پیشرفت است افزود: نشانه ملموسی مبنی بر استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه مشاهده نکردیم ولی اوضاع را از نزدیک رصد می کنیم.
تیلرسون در پاسخ به سوالی در خصوص تحریم های روسیه گفت: ما با مجموعه ای از مشکلات در زمینه روسیه روبرو هستیم. همانطور که قبلاً گفته ام روابط ما اکنون بیش از هر زمانی کاهش یافته است و این روابط در حال بدتر شدن است. هدف ما این است که ثبات را به این شرایط بازگردانیم. ما در یکی دو زمینه در حال تلاش هستیم تا ببینیم آیا می توانیم نوعی همکاری که به نفع ما باشد با روسیه داشته باشیم.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت حرکت های مثبت و رو به جلویی در سوریه در جریان است اما مشخص نیست که این تلاش ها مثمر ثمر باشد.
تیلرسون گفت: تلاش هایی هم در مورد سوریه در جریان است؛ این تلاش ها به شکل مثبت ادامه دارد ولی من در این لحظه نمی توانم بگویم که آیا این تلاش های مثمر ثمر خواهد بود یا خیر.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت: کره شمالی موضوع اصلی مذاکرات سطح بالا هفته آینده با مقامات چینی خواهد بود.
تیلرسون در ادامه ضمن اشاره به این که آمریکا درحال بررسی اعمال تحریم های ثانویه احتمالی علیه کشورهایی است که با کره شمالی داد و ستد دارند افزود: کره شمالی «اوتو وامبیر» دانشجوی آمریکایی را که به اتهام اقدامات ضد حکومتی در حال سپری کردن پانزده سال زندان با اعمال شاقه بود، آزاد کرده است.
وی گفت: آمریکا درحال همکاری با چین و روسیه به منظور اعمال فشار بر کره شمالی است.
وزیر امور خارجه آمریکا در مورد کره شمالی گفت: اعمال فشار و محدودیت بر کره شمالی بسیار پیچیده و دشوار است. کاری که ما باید انجام دهیم این است که از همه، بویژه دولت چین بخواهیم (که روابطش را با کره شمالی محدودکند)؛ ما در مورد رابطه دوجانبه شرق و غرب اروپا، جنوب شرقی آسیا یا آمریکای شمالی و مرکزی صحبت نمی کنیم و از آنها بخواهیم که روابطشان را مورد بازنگری قرار دهند. ما از چین و روسیه می خواهیم که در مورد نحوه عرضه کالا به کره شمالی محدودیت ایجاد کنند. ما با وزارت خزانه داری همکاری نزدیکی در این زمینه داریم.
یکی از سناتورها از رکس تیلرسون پرسید: آیا شما از تحریم های بین المللی به سبک «ایرانی» در مورد کره شمالی حمایت می کنید؛ سبکی که در آن جامعه جهانی از صادرات نفت و سایر اقلام به کره شمالی خودداری کنند؟
تیلرسون در پاسخ گفت: من فکر می کنم ما باید با دو کشور چین و روسیه که تأمین کنندگان اصلی کالا به کره شمالی هستند به طور نزدیک و با هوشیاری کار کنیم؛ اگر چین و روسیه بگویند که ما هرگز به تحریم جهانی کره شمالی رأی نمی دهیم - و این موضع تاریخی آنهاست - آنگاه تلاش ما بی نتیجه خواهد بود.
تیلرسون با بیان این که پیش بینی می شود کار در زمینه سازماندهی مجدد وزارت خارجه اواخر سال 2017 آغاز شود افزود: از طرح دولت ترامپ مبنی بر کاهش بودجه دیپلماتیک و کمک های خارجی آمریکا دفاع کرده است. تیلرسون گفت، معتقدم که می توانیم این طرح ها را هدفمند تر کنیم.
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه افزود: جنگ علیه افراط گرایی اسلامی به دنیای دیجیتال کشیده شده است؛ مبارزه برای جلوگیری از استفاده تروریست ها از فضای مجازی و سایر ابزارهای دیجیتال همچنان برای امنیت و دیپلماسی ما چالش برانگیز است.
وزیر امور خارجه آمریکا در مورد یمن نیز گفت در حال پیدا کردن مسیر امنی برای ارسال کمک های بشردوستانه به یمن هستیم.