خرمای نوبرانه هرمزگان دربازار
همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان خرمای نوبرانه هرمزگان به بازار آمد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان پیش بینی کرد امسال صد و پنجاه هزار تن خرما از سی و هفت هزار هکتارنخلستانهای هرمزگان برداشت شود که پنج درصد بیشتر از پارسال است.
وی گفت : برداشت خرمای هرمزگان با "رقم آلمهتری" از بخش قلعه قاضی شهرستان بندرعباس آغاز شده است و با برداشت "پیارم" در آبان ماه به پایان میرسد.
مسعود گرگیج افزود: اصلاح باغات، استفاده از ارقام تجاری و تغذیه مناسب باغها علت افزایش تولید امسال است.
وی گفت: در کشور بیش از صد رقم خرما وجود دارد که پنجاه و پنج رقم آن در هرمزگان یافت میشود.
از این شمار ده رقم آن تجاری است.
مُرداسنگ، خاصویی، بَرَهی، کَریته، مجول، پیارم، زاهدی، شاهانی و دیری مهمترین ارقام خرمای تجاری هرمزگان است.
مهمترین رقم صادراتی یعنی پیارم، مرغوبترین خرمای جهان است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: سالانه ده هزار تن خرما که بیشتر رقم پیارم است، به ارزش چهل میلیون دلار به کشورهای حاشیه خلیج فارس، استرالیا، آمریکا، اروپا، کانادا، روسیه و آسیای میانه صادر میشود.
نبود صنایع تبدیلی و سرمایه گذاری در این بخش یکی از مشکلات صادرات خرمای هرمزگان است.
گرگیج افزود: اکنون توسعه ارقام تجاری مانند پیارم و مجول، توسعه کشت بافت و اصلاح بیست هزار هکتار نخلستانهای درجه دو، در دستورکار این سازمان است.
وی گفت: هرمزگان بعد از خوزستان، رتبه دوم تولید را در کشور دارد.
شهرستانهای حاجی آباد، بندرعباس و میناب از مناطق مهم تولید خرما در هرمزگان است.
شیره خرما، عسل، چیپس، شکلات خرما و خرمای خشک از فرآوردههای خرماست.
ایران بعد از کشور تونس دومین صادر کننده خرما در جهان است.
مقام نخست کشور تونس در صادرات، به علت کیفیت بسته بندی است.
بیشترین سرانه مصرف خرما با چهل کیلوگرم به عربستان اختصاص دارد.
این آمار در کشور دوازده کیلوگرم، در هرمزگان چهارده و سرانه جهانی ده کیلوگرم است.
خرما دارای ویتامین ب. ۱، ب. ۲، مواد معدنی، فسفات، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است.
هر صد گرم خرما پنج میلی گرم آهن دارد.