• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۵۷۲۲۱
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۰۳
صفحه نخست » کل اخبار
تیتر امشب؛

هشدار متخصصان درباره مصرف فست فود

مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بر اساس مطالعات این وزارتخانه بیش از نیمی از جمعیت 15 تا 64 ساله کشورمان چاق هستند و یا اضافه وزن دارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر زهرا عبداللهی با حضور در برنامه "تیتر امشب" شبکه خبر با اشاره به اینکه چاقی مشکل همه مردم در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است، افزود: فست فودها، غذاهای چرب و سرخ شده و مواد قندی موجب اضافه وزن شده است.
هشدار متخصصان درباره مصرف فست فود
وی با بیان اینکه تبلیغات و تقاضای زیادی موجب عرضه زیاد فست فودها شده است اضافه کرد:  ارائه مجوز فعالیت فست فودها باید کنترل شده باشد  ونباید بی رویه مجوز داد. 
عبداللهی گفت: بیماری های قلبی وعروقی، چربی و فشار خون از نتایج اضافه وزن است. 
وی همچنین الگوی نامناسب غذایی مردم و از جمله مصرف زیاد نمک را از علل مهم بروز بیماری های غیر واگیر مانند دیابت و انواع سرطان ها دانست و افزود: ایرانیان دو برابر استاندارد جهانی  نمک می خورند و روزانه 46 گرم روغن مصرف می کنند در حالی که روغن مورد نیاز روزانه 35 گرم است.
مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مصرف مواد قندی، نوشابه های گازدار و آب میوه های پر از قند در کشورمان زیاد است گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، در رده سنی 7 تا 18 سال در تهران، پسران ماهانه 4 لیتر و دختران، دو و نیم  لیتر نوشابه می نوشند.
عبداللهی با اشاره به اینکه هرقوطی 300 میلی لیتری 28 تا 30 گرم قند دارد افزود: کودکان ، نوجوانان و جوانان بیشترین مصرف کننده فست فود در کشورمان هستند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در ادامه دکترسید ضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه هم با حضور در این برنامه با اشاره به اینکه همه عوامل افزایش دهنده کلسترول، فشار خون و حساسیت زا در فست فودها وجود دارند، گفت: کبد چرب و چاقی مفرط در کودکان هم ناشی از اسراف در مصرف فست فود و نوشابه هاست.
هشدار متخصصان درباره مصرف فست فود
وی با بیان اینکه فست فودها نامتعادل ترین غذای جهان هستند، افزود: صاحبان فست فودها از روانشناسی رنگ، بو، عطر و طعم برای تشویق و جلب افراد استفاده می کنند.
مظهری با اشاره به اینکه عادات غذایی ما ریشه در سنت های ما و عوامل اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی هم در آن تاثیر دارد گفت: گرایش به لذت جویی و مصرف فست فود موجب شده 70 تا 80 درصد مردم دچار سوء تغذیه شوند.
وی ادامه داد: این موضوع در بزرگسالان به صورت بی حوصلگی، پرخاشگری و افسردگی بروز می کند و در بچه ها هم بر روی رشد قدی و ذهنی آنها تاثیر دارد.
مظهری بر لزوم داشتن تنوع غذایی تاکید و اضافه کرد: 50 ریزمغذی، 13 ویتامین، 16 ماده معدنی و ویتامین های ضروری و غیرضروری و آنتی اکسیدان هایی که محافظت از سلول ها را در مقابله سرطان برعهده دارند با تنوع غذایی تامین می شود.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در ادامه مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف گروه غذایی اصلی مانند شیر و لبنیات در کشورمان در حال کاهش و  مصرف مواد قندی، نشاسته ای و فست فودها در حال افزایش است.
عبداللهی افزود: عادت غذایی نامناسب و تحرک غیرکافی موجب شده است بچه های زیر 5 سال ما در 10 سال گذشته دو برابر چاقی شوند. 
در ادامه مظهری گفت: تهاجم فرهنگی غذایی، ذائقه و سنت های غذایی مردم و حتی تولیدات کشاورزی ما را تغییر داده است.
این متخصص تغذیه افزود: بالاترین میزان مرگ براثر بیمارهای قلبی و عروقی است که عامل اصلی آن چربی های اشباع شده است.
وی اضافه کرد: بذر بیماری های غیر واگیر در کودکان چاق کاشته می شود که در دهه های 40 و 50 سن آنها به صورت بیماری های قلبی و عروقی و سرطان های مختلف بروز می کند.
در ادامه دکتر هدایت حسینی رئیس انستیتو تغذیه در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: فست فودها مقدار کمی مواد ریز مغذی و مغذی مورد نیاز بدن را دارند و به جای آن حاوی مواد بسیار چرب هستند.
وی افزود: فست فودها به علت سرعت بالا در پختشان بسیاری از مواد مغذی را از دست می دهند.
حسینی گفت: صنایع گوشت در واحدهای تولیدی تحت نظارت سازمان غذا و دارو هستند و توسط کارشناسان، مستمر نظارت و کنترل می شوند اما مقدار چربی و نمک آن ها بالاست.
وی ادامه داد: واحدهای تولیدی دارای پروانه، مستمر در چند لایه بازرسی می شوند .
حسینی گفت: مردم ایران و جهان دچار اضافه وزن هستند و این موضوع زمینه ساز بیماری های غیرواگیراست. 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس انستیتو تغذیه تاکید کرد: مصرف فست فودها توصیه نمی شود زیرا از مغذی ها تهی هستند و در درازمدت موجب بیماری های غیرواگیر می شود.
در ادامه مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: خوردن فست فود برای ماهی یک بار اشکالی ندارد اما مصرف بی رویه آن و بیشتر از یک بار در ماه مشکل ساز است و خطراتی را در پی دارد.
عبداللهی افزود: سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متولی حفظ و کنترل سلامت غذا است بنابراین تولیدات واحدهای مواد غذایی کاملاً تحت کنترل این سازمان است و در سطح عرضه هم بازرسان بهداشت محیط  آن ها را کنترل می کنند.
وی گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در قالب طرح تحول، برنامه ملی غذای سالم را از سال گذشته در کشور در دست اجرا دارد.
عبداللهی با اشاره به اینکه مردم نقش مهمی در نظارت و پایش عرضه کنندگان مواد غذایی دارند، افزود: مردم تخلفات و عرضه غذای ناسالم را با شماره تلفن 1490 اطلاع دهند و بازرسان وزارت بهداشت مراجعه و کنترل می کنند.
وی تاکید کرد: قند، نمک و چربی مثلث مرگ هستند.
در ادامه دکتر مظهری متخصص تغذیه با تایید این مطلب گفت: بیشترین گرایش مردم کشورمان در مصرف نمک است.
وی افزود: تناسب، تعادل و تنوع سه اصل طلایی مصرف مواد غذایی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات فعالان اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد از رئیس جمهور
راه اندازی شعبۀ استان خوزستان انجمن علمی مطالعات نهج‌البلاغه
تکمیل طرح‌های نیمه تمام و بهبود فضای کسب و کار در خراسان شمالی
اولین برف پاییزی ارتفاعات خلخال را سفید پوش کرد
پیروزی پرگل المپیاکوس و گلزنی طارمی
جنجال بر سر تغییر یک نام صهیونیستی در ایرلند
وداع باشکوه با شهید خوشنام در همدان
تشییع پیکر همسر و فرزند معاون رئیس‌جمهوری در مشهد
تشییع و خاکسپاری یک شهید گمنام در بندرعباس
رقابت ۵۰ دانش‌آموز مازندرانی در مسابقات جهانی محاسبات ذهنی
روز‌های پایانی برداشت سیب زمینی در اقلید
عزت ایران اسلامی مرهون فداکاری مادران شهداست
لحظه‌ای را در ارتقای توان دفاعی ایران از دست نداده‌ایم
ضرورت مدیریت یکپارچه آب با توسعه‌ی همکاری‌های منطقه
نیکسون و کشتار دانشجویان، از تهران تا آمریکا
قم میزبان آئین تجلیل از مادران و همسران شهدا
استقرار بالگرد آتش نشانی در دزفول
استقلال قم راهی فینال شد
قوانین موجود، ظرفیت لازم برای سالم‌سازی محیط اجتماعی را دارند
تشریح برنامه هاودستاورهای توسعه ای آذربایجان غربی دربرنامه زنده استاندار
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
تأکید پزشکیان بر بهره‌گیری از روش‌های نوین آموزشی
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)