کاهش صادرات زعفران در خراسان رضوی
صادرات زعفران از خراسان رضوی در سال 94 به نسبت سال قبل از آن ، 28 درصد کاهش یافته است .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی گفت : با وجود افزایش تولید زعفران در این استان ، صادرات طلای سرخ از نظر ارزشی و وزنی با کاهش 28 درصدی مواجه شده است.
میری افزود : پارسال بیش از 300 تن زعفران در این استان تولید شد که نسبت به سال قبل از آن 15 درصد افزایش داشت و 78 تن و 43 کیلوگرم از محصول تولیدی به ارزش بیش از 112 میلیون و 188 هزار دلار به 42 کشور جهان صادر شد.
او گفت : قیمت هر کیلوگرم زعفران صادراتی در سال 94 حدود 4 میلیون و500 هزار تومان بود که نسبت به شش ماهه دوم سال 93، یک و نیم درصد افزایش اما نسبت به قیمت سالهای 90 و 91 ، 51 درصد کاهش داشت.
کارشناسان و صادرکنندگان این محصول ارزشمند، سودجویی دلالان را مهمترین عامل نوسان قیمت زعفران می دانند.
بیش از 90 درصد زعفران ایران در خراسان رضوی تولید می شود.