ذخیره گاه تنگ صیاد نامزد دریافت دیپلم زیست کره
ذخیره گاه تنگ صیاد نامزد دریافت دیپلم زیست کره شد.
استاندار چهارمحال وبختیاری از سفر مسوولان یونسکو و همچنین برخی از مسوولان کشوری به منطقه ذخیره گاه زیست بوم تنگ صیاد در اردیبهشت ماه امسال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، قاسم سلیمانی گفت : این سفر یکروزه به منظور برگزاری جشن اهدای لوح و دیپلم ذخیره گاه زیست کره تنگ صیاد و سبزکوه انجام می شود.
وی گفت : ذخیره گاه تنگ صیاد و سبزکوه یکی از بی نظیرترین اکوسیستم های طبیعی با کارکردهای منحصر به فرد زیستی و تنوع بالای فرهنگی ، جمعیتی ، گردشگری و جاذبه های بی همتای طبیعی است .
سلیمانی افزود: معرفی این ذخیره گاه ، نخستین بار در کشور، به عنوان بهترین نمونه مشارکتی مدیریت منابع زیستی با همکاری بهره برداران، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در پاریس، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، بخش خصوصی، اداره کل حفاظت محیط زیست استان ، دانشگاه شهرکرد و زیر نظارت کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست می تواند الگویی مناسب برای شناسایی و معرفی ذخیره گاه های جدید باشد.
استاندار چهارمحال و بختیاری افزود : با ثبت جهانی این ذخیره گاه ، زمینه تحول در گردشگری ، صنایع دستی و تولیدات استاندارد شده استان در میان مدت و بلندمدت فراهم می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال وبختیاری نیز گفت: ذخیره گاه زیست کره تنگ صیاد و سبزکوه در هفدهم خردادماه پارسال - در بیست و هفتمین اجلاس شورای بین الملل هماهنگی برنامه انسان و کره مسکون یونسکو در پاریس - به ثبت رسید.
شهرام احمدی افزود : پروژه ذخیره گاه تنگ صیاد و سبزکوه با اهداف حفاظتی، توسعه پایدار و اهداف تحقیقاتی آموزشی و به منظور جلوگیری از تغییرات برگشت ناپذیر و بهره برداری از منابع طبیعی و طبیعت بصورت پایدار، اجرا می شود.
وی گفت: این ذخیره گاه دومین ذخیرگاه ثبت شده بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در یونسکو و همچنین نخستین ذخیرگاهی است که برنامه جامع مدیریتی را دارد.
احمدی افزود : برنامه جامع مدیریتی این پروژه در 17 جلد تدوین شده است.
ذخیره گاه زیست کره، مناطق حفاظت شده طبیعی - زیستی بین المللی هستند که علاوه بر حفاظت، دستاوردهایی نظیر ارائه سایتهای مطالعاتی کم نظیر به دانشمندان و تجربه مهارت انسان در پشتیبانی از توسعه پایدار را نمایان می سازند.
منطقه حفاظت شده سبزکوه در 150 کیلومتری شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری و 30 کیلومتری شهر لُردگان قرار دارد.
این منطقه با مساحت 56 هزار و 308 هکتار در محدوده شهرستانهای بروجن، لردگان و کیار واقع است.
منطقه حفاظت شده سبزکوه از سال 1365 بدلیل ظرفیت غنی گیاهی و جانوری و توپوگرافی ویژه به عنوان 'منطقه شکار ممنوع' تحت حفاظت قرار گرفت و پس از آن در سال 1369 به عنوان 'منطقه حفاظت شده' به تصویب شورای عالی حفاظت محیط زیست رسید.
پارک ملی و منطقه حفاظت شده تنگ صیاد نیز در سال1349 از طرف شورای عالی شکاربانی و نظارت بر صید و شکار به عنوان منطقه شکار و تیراندازی ممنوع اعلام شد.
تنگ صیاد در سال 1352با تصویب شورای عالی محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شد و در سال 1374 نیز چهار هزار و 372 هکتار از قسمت میانی آن به پارک ملی ارتقا یافت.
منطقه حفاظت شده تنگ صیاد با مساحت 22 هزار و 896 هکتار و پارک ملی تنگ صیاد با مساحت چهار هزار و 372 هکتار جزو مناطق تحت حفاظت محیط زیست استان قرار دارد.
منطقه تنگ صیاد در10کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است.